Полезни връзки

На тази страница ще намерите голям списък със връзки към безплатни услуги за онлайн превод. Всички са подредени по категории и език.

Безплатни услуги за онлайн превод:

www.babilon-translator.com/altavista-babelfish-translation/ – Един от най-старите и качествени преводачи в мрежата, който все още работи доста добре и често го подобряват. За разлика от повечето упоменати по-долу, този не използва за основа SYSTRAN.

translate.google.com – Google е безплатен онлайн преводач които е базиран на SYSTRAN технологията, която използват повечето топ системи за машинен превод. Стартира през 2007 година и сега е един от най-използваните машинни преводачи в мрежата.

www.babylon.com - Една от най-големите агенции за качествен превод на текст, книги, уеб сайтове и други. Придобива популярност със своя онлайн преводач и софтуер за Windows. Които е напълно безплатен и предлага много екстри.

www.babelfishfx.com – Стартира през 2012 година с основната цел да възроди един от най-популярните преводачи в миналото, а именно Babelfish на Altavista. Услугата бе стартирана от Алтавита, а по-късно закупена от Yahoo. Днес е част от новата услуга за превод на Microsoft.

www.bing.com/translator – Въпросната услуга, която стартираха от Microsoft през 2009 година. Използва ядрото на SYSTRAN също както бившата Babelfish.

translate.reference.com – Още една качествена услуга, която служи за машинен превод или речник. Преводача е само една от услугите на този уеб сайт. Предлагат се също речници, синонимен речник и много други.

www.worldlingo.com – Worldlingo е една от най-големите агенции за качествен превод. Предлага се безплатна услуга подобна на Babelfish и Google Translate, която изобщо не е за изхвърляне. Можете да превеждате същи документи, електронни книги и таблици на Excel.

www.frengly.com – Много прехвалена услуга по мое мнение, но все пак трябва да я добавим в каталога.

mymemory.translated.net – Тази услуга се различава от останалите. Превода е сравнително качествен и поддържа много езици. Основната идея на Mymemory е подобряването на превода посредством анализ на мултиезични уеб сайтове и потребителски принос.

Безплатни онлайн речници:

www.prevodach-bg.com – Един от най-старите уеб сайтове, които съдържат речници на много езици. Тук можете да намерите правописен, синонимен и още много други речници. Един от малкото уеб сайтове в България, които предлагат безплатни уроци по Английски език.

www.onlinerechnik.com – Още един безплатен синонимен, тълковен и Английски речник.

www.ruskiislovari.ru – Руската версия на нашия уеб сайт. В момента все още е в процес на разработка, но в бъдеще се надяваме да го развием както Българското му братче.

www.eurodict.com – Голяма база от данни със платени и безплатни речници на Български език.

www.dicts.info – Още един чудесен уеб сайт със много речници.

dictionary.cambridge.org – Безплатния речник на Кембридж. Предлага големи възможности и много функции.

www.onelook.com – Директория, която съдържа много речници на различни езици.

www.yourdictionary.com – Един от най-популярните. Развива се изцяло от потребителите.

oxforddictionaries.com – Всички сме чували за речника на Оксфорд. Тук може да го изтеглите безплатно или да го изпробвате онлайн.

www.biblestudytools.com/dictionaries/ – Търсачка за речници. Много удобна при това.

dictionary.reverso.net – Още един много популярен речник, но не поддържа много езици.

www.lingodict.com/bg/ – Българската версия на популярния онлайн преводач.

 

Това са основните инструменти, които използвам. Надявам се, че на вас също ще ви свършат работа.